Mój Gosiaczek przypomniał mi, że wielkimi krokami zbliżają się święta i należy przygotować się do nich. Nie chodzi mi oczywiście o sprzątanie, hahaha, ale o odpowiednie kwiaty na święta, wysianie rzeżuchy, kupienie koszyczka na święconkę, wiosennych ozdób....Może w tym roku znajdziemy czas na kupienie i wysłanie kartek z życzeniami świątecznymi....Zostało nam jeszcze trochę czasu więc może warto wprowadzić świąteczno-wiosenną atmosferę do naszym domów...
Miłego dnia....
wtorek, 5 kwietnia 2011
Makaron z sosem szpinakowym
Dzisiaj proste i sycące danie z makaronu i szpinaku. Jego wielka zaletą jest to, iż można je wykonać w 20 minut i mieć wykwintny obiad:-)
Składniki:
makaron pełnoziarnisty (najlepiej świderki bądź rurki)
1 opakowanie szpinaku mrożonego
1 serek topiony duży (z szynką lub ziołami)
przyprawy: pieprz, czosnek, cebula
szynka konserwowa
Szpinak zamrożony wrzucić na patelnię, dodać przyprawy (należy dodać dużo przypraw żeby potrawa miała odpowiedni smak). Gdy szpinak będzie już ciepły dodać serek topiony i poczekać aż powstanie pyszny sos. Makaron ugotować i polać sosem. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem i kawałkami szynki (pokrojone w małe kawałki)
Gotowe:-) nie pozostaje nic innego jak zabrać się do jedzenia !!!
Składniki:
makaron pełnoziarnisty (najlepiej świderki bądź rurki)
1 opakowanie szpinaku mrożonego
1 serek topiony duży (z szynką lub ziołami)
przyprawy: pieprz, czosnek, cebula
szynka konserwowa
Szpinak zamrożony wrzucić na patelnię, dodać przyprawy (należy dodać dużo przypraw żeby potrawa miała odpowiedni smak). Gdy szpinak będzie już ciepły dodać serek topiony i poczekać aż powstanie pyszny sos. Makaron ugotować i polać sosem. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem i kawałkami szynki (pokrojone w małe kawałki)
Gotowe:-) nie pozostaje nic innego jak zabrać się do jedzenia !!!
Subskrybuj:
Posty (Atom)