Kurczak gości na naszych stołach często i w różnych odsłonach. Dzisiaj roladki z piersi z kurczaka w panierce z otrębów owsianych podane z kalafiorem...pychotka:-)
Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
3 plasterki szynki
3 plasterki żółtego sera ( o niskiej zawartości tłuszczu 13%)
ogórek konserwowy
papryka
przyprawy: sól, pieprz, czosnek
panierka: 1 jajko, otręby owsiane
kalafior
Pierś z kurczaka podzielić na 3 części. Każdy przeciąć aby powstała kieszonka, rozbić na cienki plaster. Przygotowane mięso smarujemy musztardą i przyprawiamy pieprzem i czosnkiem, na to kładziemy plaster żółtego sera oraz ogórek i paprykę.
Zwijamy w rulon przygotowane mięso.
Następnie przygotowujemy panierkę. Jajko roztrzepać, dodać przyprawy i otręby owsiane (tyle żeby powstałą gęsta papka). Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na złoty kolor bądź upiec w piekarniku ok. 20 minut.
Kalafior ugotować obtoczyć w jajku i usmażyć na złoty kolor.
Smacznego !!!