wtorek, 21 grudnia 2010

Ryba w occie

Z racji tego, że zbliżają się święta dzisiaj przedstawiam znany wszystkim przepis na rybę w zalewie:-)
Potrzebne będą:
1 kg ryby ( kto jaką lubi )
do panierki: mąka, jako, bułka tarta
przyprawy do ryby

Rybę przyprawić i usmażyć, gorącą układać w słoiku.

Zalewa:
woda ( 6 szklanek)
ocet 10% (0,5 szklanki)
cukier ( 5 łyżeczek)
cebula (1 średnia)
przyprawy: ziele angielski, liść laurowy, pieprz ziarnisty,

Co do zalewy to w nawiasie podałam jak ja zrobiłam, ale smaki są różne i każdy musi zrobić zalewę według siebie (kwaśniejszą bądź delikatna).
Gorącą wywarem zalać ryby!

Oto moja rybka która pływa w zalewie:

1 komentarz:

Sławek pisze...

już jestem głodny ;))