wtorek, 5 kwietnia 2011

Makaron z sosem szpinakowym

Dzisiaj proste i sycące danie z makaronu i szpinaku. Jego wielka zaletą jest to, iż można je wykonać w 20 minut i mieć wykwintny obiad:-)

Składniki:
makaron pełnoziarnisty (najlepiej świderki bądź rurki)
1 opakowanie szpinaku mrożonego
1 serek topiony duży (z szynką lub ziołami)
przyprawy: pieprz, czosnek, cebula
szynka konserwowa

Szpinak zamrożony wrzucić na patelnię, dodać przyprawy (należy dodać dużo przypraw żeby potrawa miała odpowiedni smak). Gdy szpinak będzie już ciepły dodać serek topiony i poczekać aż powstanie pyszny sos. Makaron ugotować i polać sosem. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem i kawałkami szynki (pokrojone w małe kawałki)


Gotowe:-) nie pozostaje nic innego jak zabrać się do jedzenia !!!

Brak komentarzy: