wtorek, 7 czerwca 2011

Roladki ze szpinakiem


Dzisiaj na obiad pyszne roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem, pieczarkami i jajkiem:-) Polane sosem pomidorowym lub czosnkowym (jak kto lubi)

Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
3 jajka ugotowane na twardo
6 dużych pieczarek
1/2 paczki mrożonego szpinaku
1 łyżeczka musztardy
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka

Szpinak (zmrożony) wrzucamy na patelnię, gdy będzie ciepły dodajemy pieprz i dużo czosnku.
Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki. Wrzucamy na rozgrzana patelnie, dodajemy pieprz i sól i cebulkę. Dusimy do momentu gdy pieczarki będą miękkie.
Pierś kroimy i rozbijamy jak na kotleta schabowego. Posypujemy przyprawami i smarujemy musztardą. Jako pierwszą warstwę układam szpinak, na to pieczarki i ugotowane jajko pokrojone w księżyce.




Zwijamy roladkę w rulon. (możemy pospinać wykałaczką) Następnie roladki gotujemy w naczyniu na parze przez ok. 20 minut. Po wyjęciu polać sosem!!!



Smacznego !!!

1 komentarz:

livia_22 pisze...

hmm, uwielbiam tu zaglądać ;-) zawsze znajdę tu jakiś pomysł na pyszne jedzonko :-) :-)