Składniki:
makaron (najlepiej rurki lub świderki)
pierś z kurczaka
mała puszka mieszanki meksykańskiej (groszek, kukurydza, papryka)
ogórek konserwowy
kilka oliwek
płatki kukurydziane
sól, pieprz, przyprawa do gyrosa
Makaron gotujemy al dente (bo taki jest najzdrowszy i nie tuczy) Do wody w której gotuje się makaron można dodać trochę przypraw: papryka, czosnek, jarzynka wtedy makaron będzie miał lepszy smak.
Pierś z kurczaka kroimy w małe kosteczki przyprawiamy przyprawa do gyrosa i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Następnie smażymy na złoty kolor.
Wszystkie składniki łączymy razem i przyprawiamy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Jeżeli ktoś lubi polewamy sosem czosnkowy (oczywiście zrobionym z jogurtu naturalnego)
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz