Bardzo lubię szpinak i to w różnych postaciach, wczoraj postanowiłam go zestawić z rybką i wyszło bardzo smakowicie:-)
Składniki:
2 płaty ryby (kto jakie lubi)
2 jajko
2 łyżki skrobi kukurydzianej
4 łyżki otrąb owsianych
1 paczka mrożonego szpinaku
przyprawa do ryby
przyprawy do szpinaku: pieprz,2 kosteczki czosnku, 2 kosteczki cebuli
Rybę rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć przyprawami, następnie obtoczyć w skrobi, jajku,otrębach i znowu w jajku. Smażyć na rozgrzanej patelni do uzyskania złotej panierki.
Szpinak wrzucić na rozgrzaną patelnię, gdy się roztopi dodać przyprawy i gotowe.
Oto efekt (szkoda, że zdjęcie nie oddaje smaku tej potrawy)
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz