czwartek, 10 lutego 2011

Kociołek meksykański

Kociołek meksykański to prosta i bardzo sycąca potrawa. Ma też wiele innych nazw: zupa meksykańska, potrawka meksykańska jednak ja myślę, iż kociołek pasuje idealnie :-) Jak wiele nazw tak wiele wersji tego dania. Oto moja propozycja, jak dla mnie bardzo smaczna! Podaje tylko składniki a ilości pozostawiam każdemu do wyboru.

Składniki:
mięso mielone
pieczarki
papryka czerwona
kukurydza
groszek
fasolka czerwona
ananas
sok wielo-warzywny lub pomidorowy pikantny
koncentrat pomidorowy
przyprawy: sól, pieprz, czosnek (dużo), papryka ostra

Mięso mielone podpiec na patelni i dodać pozostałe składniki. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodać sok, koncentrat, doprawić do smaku i gotowe :-) To danie powinno mieć ostry smak !!!





Smacznego !!!